Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Nieuwe belasting voor niet-Hillegommers

Hillegom – Het gemeentebestuur denkt na over de invoering van een verblijfsbelasting of toeristenbelasting.

Dit voorstel van CDA-raadslid Zwaan, samen met Bloeiend Hillegom en BBH, werd donderdagavond opgepakt door wethouder De Jong. Volgens Zwaan wordt het hoog tijd, dat arbeidsmigranten ook meebetalen aan de voorzieningen in Hillegom en hij riep op om een verblijfsbelasting in 2022 in te voeren, samen met een digitaal nachtregister.

De Jong wil een stapje verder gaan: ,,eAls je en belasting invoert, moet je het niet alleen voor arbeidsmigranten doen, maar ook voor toeristen en de busjes met arbeiders die ook in de winter hier in hotels verblijven.’’ Begin volgend jaar komt hij hierover met een voorstel naar de raad.