Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Space Campus moet in 2022 open

Noordwijk – Voor de realisatie van een ‘Space Campus Noordwijk’ zijn miljoenen euro’s nodig van de gemeente.

Dat liet Esther Peters, directeur van de Stichting Space Campus Noordwijk woensdagavond weten aan de gemeenteraadsleden. Deze Space Campus moet er toe leiden, dat kennisinstellingen en bedrijven uit verschillende sectoren met elkaar gaan samenwerken. Op die manier kan kennis uit de ruimtevaarttechnologie gebruikt worden als innovatie voor nieuwe producten. Ook zou de Space Campus zorgen voor een grotere overlevingskans van beginnende techbedrijven. Peters: ,,In Noordwijk zijn 94 start-ups geweest en daar zijn er nu nog vier van over. We moeten stimuleren dat die verschillende bloedgroepen samenkomen.’’

Op het terrein van 12.850 m2 komt een ‘base camp’, met daarnaast mogelijkheden voor bijvoorbeeld een ‘fab lab’, foodtrucks, tentoonstellingen en een evenemententerrein. Maar ook restaurants, vergaderruimtes en kantoren. De gemeenteraad moet zich buigen over de vraag of de gemeente meerdere jaren geld wil steken in de Space Campus en hoe hoog dat bedrag wordt. Peters heeft de wens om de Space Campus in 2022 te openen.