Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Ze gaan weer naar school

KAAG EN BRAASSEM – De leerlingen van de basisscholen in de regio gaan maandag weer naar school. En dus wordt het voor alle verkeersdeelnemers extra oppassen. Beginnende fietsertjes willen nog wel eens onverwachte bewegingen maken, maar ook worden mensen afgeleid door het (illegale) gebruik van de smartphone.

Vlak na de zomervakantie vallen er bijvoorbeeld onder 12-jarige fietsende scholieren relatief gezien twee keer zoveel verkeerslachtoffers als in de rest van het jaar. Wethouder Yvonne Peters blaast woensdag 2 september luchtbellen met de kinderen van basisschool CBS De Kinderkring, om de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ te starten.