Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Uitdagender spelen

Hillegom – Met het verdwijnen van 22 kleinere speelplaatsen wordt de kwaliteit van het spelen in Hillegom verbeterd.

Daar is wethouder Fred van Trigt van overtuigd. De aloude wipkippen staan vaak onaangeroerd en de jeugd heeft er baat bij, als de speelplekken uitdagender worden. Het is voor de gemeente niet te betalen, om alle speelplekken uitdagender te maken, aldus Van Trigt. Per wijk wordt bekeken waar een vernieuwde speelplek komt. Oud speelmateriaal, zoals kapotte wipkippen, wordt verwijderd en soms moeten (groot)ouders met hun kinderen wat verder lopen, erkende de wethouder.

,,We kunnen niet 66 speelplekken in stand houden en moeten keuzes maken.’’ Hij wijst op de succesvolle speelplek in het Van Nispenpark: ,,Daar gaan ouders en grootouders met de kinderen naar toe. Als je het interessant en uitdagend maakt en voor meerdere leeftijden geschikt, dan hoeft het niet op de plek voor de voordeur.’’