Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2020

Balen van afvaldump

Hillegom – In de wijk Meer en Dorp dumpen mensen hun afval ongegeneerd op straat. Een inwoner ziet dit al jaren met lede ogen aan en richt zich in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Met foto’s toont de briefschrijver, mede namens een aantal bewoners van de Mauritslaan aan, hoe erg het gesteld is met het afvaldumpen. De gemeente heeft het afgelopen jaar met woningbouwcorporatie Stek en afvalverwerker Meerlanden bewoners geïnformeerd over het scheiden, maar ook zijn gedumpte afvalzakken gecontroleerd om de vervuiler te achterhalen.

Maar de verzamelcontainers puilen volgens de inwoner bijna wekelijks uit van het huishoudelijk afval en ook wordt er voortdurend grof afval bij die containers geplaatst. ,,Hierdoor kijken wij als bewoners van de eengezinswoningen het hele weekend alsnog tegen deze vuilnishopen aan.’’ De hoop is, dat het gemeentebestuur actie gaat ondernemen. Bijvoorbeeld door de afvalcontainers te verplaatsen naar een plek, waar de flatbewoners zelf op de troep mogen uitkijken, zo oppert de briefschrijver.