Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2020

Sociaal domein krijgt geen extra geld

Noordwijk – Een voorstel van PvdA-fractievoorzitter Rommie van Dokkum, om 600.000 euro extra te reserveren voor uitgaven in het sociaal domein, werd woensdagavond met een nipte raadsmeerderheid verworpen.

Het ‘sociaal domein’ is de combinatie van zorgkosten voor inwoners, die fysieke, psychische of sociale problemen hebben. De gemeente houdt het komende jaar 4,4 miljoen euro over, terwijl de reserves voor het sociaal domein de komende jaren terugzakken tot 2,4 miljoen. Op een totaal budget van 38 miljoen. Met ieder jaar zoveel kosten, is een reserve van slechts 2,4 miljoen te weinig, stelde Van Dokkum.

Veertien van de 26 raadsleden waren het hier niet mee eens. ,,We kunnen altijd een beroep doen op de algemene reserve’’, zo liet Jos Beugelsdijk (CDA) weten.