Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2021

Tulpensteiger of helemaal niets aan Braassemboulevard

Roelofarendsveen – De gemeenteraad van Kaag en Braassem moet een keuze maken: óf de zo verfoeide Tulpensteiger komt er alsnog aan de Braassemboulevard in Roelofarendsveen, óf alle plannen om dat gebied aantrekkelijker te maken voor toeristen, gaan in de ijskast.

Vorig jaar werden plannen openbaar gemaakt, dat er een metershoge steiger in de vorm van een tulp geplaatst zou worden aan de Braassemboulevard. De omwonenden wisten nergens van en waren in alle staten. Op het laatste moment bood wethouder Petra van der Wereld haar excuses aan en werd het Tulpensteigerplan ingetrokken. Hierop volgde een participatietraject, waarbij mensen hun mening werd gevraagd over wat er dan wél moest gebeuren op en rond de Braassemboulevard om meer toeristen te trekken.

Mede door de coronaperikelen heeft dat hele participatietraject langer geduurd dan gedacht. Door die vertraging loopt de gemeente een slordige 300.000 euro mis aan subsidies. Tenzij de gemeenteraad alsnog kiest voor de Tulpensteiger, in een iets aangepaste vorm. De gemeenteraad moet hier de komende maand een besluit over nemen. Als de raad dat niet wil, zal dat een slag zijn voor de realisatie van intensieve recreatie aan de Braassem.