Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Raad moet oordeel geven

Hillegom – Een passantenhaven met natuur en waterwoningen in de Oosteinderpolder, ten zuiden van de volkstuinen. Dit plan ligt al een tijd op het bureau van het college van burgemeester en wethouders.

Het geduld van de initiatiefneemster raakt langzamerhand op en zij heeft een advocaat ingeschakeld. De gemeenteraad sprak zich volgens deze advocaat al in 2011 positief uit over de komst van zo’n passantenhaven. Maar vorig jaar liet wethouder Karin Hoekstra weten, dat de gemeente toch niet mee wil werken aan de realisering van (GOM) woningen op dit gebied.

Dat vindt de initiatiefneemster onacceptabel. Ze vraagt de gemeenteraad om alsnog akkoord te gaan met haar plannen in de Oosteinderpolder.