Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2021

Strijd tegen wachttijden jeugdzorg

OEGSTGEEST – Gemeenteraadslid Menno Welling (PrO) maakt zich zorgen over de jeugdzorg. Hij komt in april, tijdens een commissievergadering, met een motie hierover.

In deze motie geeft hij aan, dat kinderen het recht hebben op goede zorg. En dat wachtlijsten onwenselijk zijn en bestreden moeten worden. Daarom roept Welling het gemeentebestuur op, te zorgen voor ‘overbruggingszorg’ aan alle kinderen die nu nog op een wachtlijst van jeugdzorg staan.

Welling stelt ook voor, een lokaal actieplan op te zetten, met de naam: ‘Lijm de Zorg’. “Hierbij moet radicaal ingezet worden op het terugdringen van wachtlijsten en wachttijden in de jeugdhulp en GGZ.’’ Volgende maand wordt duidelijk of een meerderheid van de gemeenteraad deze voorstellen steunt.