Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Weinig uitstroom jongeren bij Jeugdzorg

Noordwijk – De gemeenten in Nederland komen circa 1,7 miljard euro per jaar tekort op de Jeugdzorg. Ook de gemeenten in deze regio staan voor zware financiële opgaven, zo blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de raadsleden.

Volgens het onderzoeksbureau AEF komen de stijgende kosten van de jeugdhulp niet door een stijgende instroom van jongeren. Maar de uitstroom van jongeren, die geen jeugdhulp meer nodig hebben, komt maar niet op gang. Dat komt volgens AEF mede vanwege ‘risicomijdend gedrag en zorgzaamheid bij hulpverleners’.

Het college wil met de raad hierover in gesprek. Dat leidt mogelijk tot plannen, zodat bijvoorbeeld jongeren die al langer in het traject zitten en aan de beterende hand zijn nog wel zorg krijgen, maar minder specialistische zorg.