Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Wellicht minder GOM-woningen

Noordwijk – Het kan zomaar zijn, dat de komende jaren minder GOM-woningen in het buitengebied gebouwd worden, dan de maximaal 600 stuks, die toegestaan zijn.

Dat liet Onno Zwart van de Greenport Ontwikkelings Maatschappij dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering, naar aanleiding van raadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk). Het raadslid vroeg zich af, of al die 600 woningen wel nodig waren.

Zwart reageerde door te zeggen, dat het uiteindelijk de gemeenteraden zijn, die bepalen hoeveel grondgebieden er ‘geherstructureerd’ moeten worden. In de ‘Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport’ staan doelstellingen, over onder meer het behoud van bollenvelden en het tegengaan van verrommeling, zoals oude, bouwvallige schuurtjes. Zwart: ,,We hebben uitgerekend wat nodig is om alles te doen. Of we daadwerkelijk alles gaan doen, is een ander verhaal. Ik sluit niet uit dat we ook niet al die 600 woningen nodig hebben.’’