Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2021

Regenboogpad blijft

Noordwijkerhout – Het regenboogpad bij Brownies&downieS wordt niet verwijderd.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan het bestuur van de Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout. ,,Het regenboogpad heeft een symbolische betekenis en niet de functie van een zebrapad. Regenboogpaden zijn bedoeld om iedereen zich welkom te laten voelen, ongeacht geaardheid, achtergrond of religie’’, aldus het college.

De burgemeester en wethouders vervolgen: ,,Daarnaast zet het mensen aan om na te denken over (ongewenste) discriminatie. Het sluit goed aan op het concept van Brownies&downieS om jongeren met een beperking een leer- en werkplek aan te bieden.’’