Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Angst voor waterbedeffect knallende motoren

Nieuwkoop – Tijdens zonnige dagen kunnen motorrijders lustig er op los rijden over de Amstelkade in Nieuwkoop. Het door gemeenteraadslid Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) gevraagde motorverbod komt er niet.

De gemeente De Ronde Venen wil hier volgens wethouder Antoinette Ingwersen niet aan meewerken. Omwonenden geven al jaren aan, dat ze last hebben van het geluid van de voorbijrazende motoren. Daarom wil de wethouder wel borden plaatsen om aan te geven, dat de motormuizen op deze weg niet welkom zijn. Gehandhaafd wordt er echter niet.

Er komt echter wel, als proef, een motorverbod op De Meije. Deze proef wordt gezamenlijk opgezet door de gemeenten Bodegraven, Woerden en Nieuwkoop. Bij het eerstvolgende weekend, waarin het mooi en zonnig weer is, wordt het aantal passerende motoren geteld. Daarna gaat het motorverbod in op De Meije en dat verbod duurt de hele zomer.

De kans is groot, dat deze motorafsluiting gaat leiden tot een ‘waterbedeffect’, waarbij de motorcruisers andere wegen uitzoeken om even keihard te knallen. Ingwersen laat weten, dat de gemeente Nieuwkoop speciaal verkeerslussen heeft aangebracht op de Amstelkade, om te tellen of het motorverbod op De Meije zal leiden tot extra motorverkeer over de Amstelkade.