Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

DOEN! wil duidelijkheid voor verenigingen De Schelft

Noordwijkerhout – Voor alle verenigingen, die gebruik maakten van de nu afgebrande De Schelft, moet heel snel nieuw onderdak komen.

Om dit te bereiken, dient fractievoorzitter Astrid Warmerdam (DOEN!) dinsdagavond een motie in bij de gemeenteraadsvergadering. Het college van burgemeester en wethouders is al bezig met het vinden van tijdelijke accommodatie op een andere plek. Maar dat duurt Warmerdam te lang. ,,Een tijdelijke hal kan vanwege procedures en bezwaren ook niet snel gerealiseerd worden en het heeft extra financiële consequenties.

Ze wil, dat het college uiterlijk juni 2021 een beslissing neemt welke (type) verenigingen gehuisvest kunnen gaan worden in de nieuwe Schelft. En dat die nieuwe Schelft op dezelfde locatie terugkeert. In juni moeten alle verenigingen ook duidelijkheid hebben voor hoe lang ze nog hun huidige tijdelijke huisvesting moeten regelen.