Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Uitdaging voor Museum Noordwijk

Noordwijk – Museum Noordwijk wil 500.000 euro lenen voor het realiseren van haar plannen en de gemeente Noordwijk zal hiervoor garant staan. Maar dat bedrag kan in ieder geval niet worden geleend bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

Het commissielid Karel van Herwaarden (D66) wees het college van burgemeester en wethouders hierop. Sinds 1 januari leent de BNG namelijk alleen nog bedragen hoger dan een miljoen euro uit. En dus moet het museum op zoek naar andere financiers, zoals de Rabobank of de Waterschapsbank. Bestaat nu de kans dat er geen garantstelling komt als andere financiers dan de BNG geen medewerking willen verlenen aan de garantstelling?

Een woordvoerder van de gemeente Noordwijk laat weten: ,,De gemeente staat garant voor een lening van € 500.000,- bij andere financiers, nu blijkt dat een lening bij de BNG niet mogelijk is. Wij gaan er vanuit de Stichting Museum Boerderij een lening, met een gemeentelijke garantstelling, kan afsluiten bij een andere bank.  Er zijn nu geen aanwijzingen waarom dit niet zou lukken. Als echter het afsluiten van een lening niet lukt, is een garantstelling ook niet nodig.  De gemeente zal zelf geen lening verstrekken aan Stichting Museum Boerderij.’’