Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Gemeente houdt geld over

Noordwijk – De financiële positie van de gemeente Noordwijk is solide. Dat bleek dinsdagavond tijdens een presentatie van wethouder Roberto ter Hark aan de gemeenteraadsleden.

Het eigen vermogen is met 5 miljoen euro gegroeid naar 141 miljoen euro. Een deel van de meevallers komen vooral door een hogere toeristenbelasting (700.000 euro) en een half miljoen euro door een hogere uitkering van de Rijksoverheid. Daarnaast kwam er vorig jaar extra geld binnen voor jeugdzorg (200.000 euro), parkeren (300.000 euro) en kunst en cultuur (300.000 euro).

Tegenvallers waren er ook. De gemeente was 900.000 euro extra geld kwijt met betrekking tot de Omgevingsdienst West-Holland voor het ‘beleid milieu’. Ook voor de wachtgeldverplichtingen voor ex-wethouders moet Noordwijk 400.000 euro meer uit de zakken halen. Ter Hark: ,,Dat heeft te maken met de rente, die de pensioenfondsen berekenen, die ons extra kost.’’