Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Wachtlijsten jeugdzorg moeten worden aangepakt

Hillegom – ,,Wordt het niet eens tijd om het beleid van de jeugdzorg te evalueren en mogelijk te herzien?’’ Dat is een vraag, waar GroenLinks-fractievoorzitter Dick van Egmond donderdagavond mee worstelde.

Wethouder Jan van Rijn bevestigde, dat nog lang niet alles op rolletjes loopt. In heel Nederland komen jongeren op een wachtlijst te staan, waarbij het maanden duurt voordat ze geholpen kunnen worden. Hoewel Hillegom volgend jaar 666.000 euro krijgt van de Rijksoverheid zullen met dat geld echt niet alle problemen zijn opgelost.

Van Rijn: ,,Ik denk niet dat daarmee de zorg zal verbeteren. De wachtlijsten zijn een drama. Jongeren moeten direct geholpen worden, want wat kan er in tien maanden allemaal gebeuren? We moeten eerst de problematiek van de wachtlijsten oplossen.’’