Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Miljoenenbal in Kaag en Braassem

Kaag en Braassem – Het geld klotst weer tegen de plinten in de gemeente Kaag en Braassem. Vorig jaar hield het gemeentebestuur ruim 6,5 miljoen euro over en dat is fijn nieuws voor wethouder Petra van der Wereld. Een jaar geleden namelijk, leek alles er nog op, dat Kaag en Braassem zwaar in de rode cijfers zou belanden.

Een deel van dit positieve bedrag wordt veroorzaakt omdat er allerlei zaken zijn uitgesteld. Zo is er geen 1,6 miljoen euro uitgegeven aan kunstgrasvelden voor sportverenigingen. Van der Wereld: ,,We hopen hier dit jaar wel stappen in te maken. Dan zal het jaarresultaat van 2021 er denk ik toch wel anders uit gaan zien.’’

Dit jaar heeft Kaag en Braassem ook alvast geld gereserveerd voor andere ‘leuke’ dingen. Zoals 280.000 euro voor de herinrichting van het winkelhart Roelofarendsveen, 160.000 euro voor het ontwikkelen van plannen voor een nieuw bedrijventerrein en 250.000 euro voor de huisvesting van bijzondere doelgroepen. Voor de aanschaf van nieuwe papiercontainers is nog eens 147.000 euro beschikbaar en ook zet het gemeentebestuur alvast 227.000 euro opzij voor een ‘kwaliteitsimpuls dienstverlening’.

De 3,4 miljoen die er verder nog over zijn, worden gestort in de algemene reserves van de gemeente.