Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Stekende bijen ruimen veld

Hillegom – Na drie jaar zijn de bijenkasten op het dak van het raadhuis verdwenen. De op het dak rokende ambtenaren klaagden erover, dat ze gestoken werd.

Het verdwijnen van de bijenkasten heeft geleid tot vragen van Co Jansen (fractie Co Jansen). Hij wil weten, waarom er niet voor is gekozen om de rookplek te verplaatsen naar een plek buiten het kantoor, bijvoorbeeld op straatniveau.

Ook wil Jansen van het college van burgemeester en wethouders weten, of dit bijenverwijderingsbeleid gemeentebreed wordt opgepakt: ,,Hoe gaat de reactie worden van het college, als er een fietser of hovenier gestoken wordt bij het passeren of onderhouden van een rotonde met een bijenhotel? Moet dan daar ook “de bij” het veld ruimen door een enkel incident?’’ Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.