Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Versoepeling van de TONK

Bollenstreek – De regels om in aanmerking te komen voor de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) zijn versoepeld door de ISD.

Er maakten namelijk heel weinig mensen gebruik van die TONK. De reden waarom dat is, blijft voor de ISD Bollenstreek een groot raadsel. Tot 1 oktober kunnen mensen alsnog de TONK aanvragen. Zij komen hiervoor in aanmerking als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Zo moet hun inkomen met minimaal 30% zijn gedaald ten opzichte van januari 2020. Ook mogen stellen niet meer dan 25.180 euro (was: 12.590 euro) op de bank hebben. Alleenstaanden mogen maximaal 12.590 euro (was: 6.295 euro) gespaard hebben. Wie al eerder een TONK heeft aangevraagd, maar hiervoor werd afgewezen vanwege de te strenge voorwaarden, hoeft niets te doen. Deze aanvragen worden opnieuw beoordeeld op basis van de aangepaste en verruimde beleidsregels.