Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

IKC komt definitief in Woubrugge

Woubrugge – Het dorp Woubrugge krijgt haar zo vurig gewenste IKC (Integraal Kindcentrum). De gemeenteraad stemt binnenkort in met het reserveren van een bedrag van 5,7 miljoen euro om deze brede school mogelijk te maken.

Het IKC komt op de plek, waar nu nog CBS de Kinderkring staat. De leerlingen van deze school en de Esselyckerwoude komen dan in één schoolgebouw; hiermee gaat veertig jaar aan gezonde kinderrivaliteit verloren, sipte raadslid Sam Vijlbrief (D66) maandagavond lachend. Hij zat zelf op de Esselyckerwoude en denkt nog met weemoed terug aan die rivaliteit.

Maar over het slopen van de beide schoolgebouwen, waarna er woningen komen op het stuk grond van de Esselyckerwoude, bestaat geen twijfel bij de politiek. Het is nog niet duidelijk, wat voor type huizen er voor het schoolgebouw in de plaats komen. Iedereen wil bouwen voor jongeren en senioren, maar ook kunnen er duurdere woningen komen. Wethouder Floris Schoonderwoerd lichtte het dilemma toe, door te stellen dat mensen die dicht bij de plek wonen, het liefst zo laag mogelijke nieuwbouw hebben, terwijl inwoners die verderop wonen er juist zoveel mogelijk woningen bij willen hebben. Pas later buigt de gemeenteraad zich over dat vraagstuk.