Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2021

Bouwplannen Palaceplein bekend

Noordwijk – De Haarlemse architect Kok Mulleners presenteerde dinsdagavond plannen van de Adriaan van Erk Groep voor het bebouwen van het Palaceplein en het Esplanadeplein.

,,We willen niet één gebouw maken, maar een stukje stad’’, aldus de architect. Aan de zeekant wordt het gebouw hoger; het liefst met een torendeel tot 34 meter hoog. Richting de Hoofdstraat zou de bebouwing wat lager kunnen worden. Omdat het hoogste punt van de nieuwbouw van Hotels van Oranje – door Mulleners ‘de trommel’ genoemd – ook ongeveer zo hoog wordt, zou dat ook voor de nieuwbouw op het Palaceplein mogelijk moeten zijn, zo vinden Van Erk en de architect.

Ook werden plaatjes getoond van mogelijkheden om op het Vuurtorenplein te bouwen. De gemeenteraadsleden gaan de komende maanden met elkaar praten over de bouwplannen.