Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 oktober 2006

Work First-programma ISD Bollenstreek succes

30% minder aanvragen voor bijstandsuitkering

Lisse – Het Work First-programma van Bureau Werk, onderdeel van de ISD Bollenstreek, is een groot succes. Het idee achter dit programma is, dat iedere aanvrager van een bijstandsuitkering binnen 48 uur een baan krijgt aangeboden bij de Mare Groep voor minimaal 20 uur per week. Zo krijgt de ontvanger van de bijstandsuitkering weer arbeidsritme en kan bekeken worden op welke gebieden de persoon het beste kan worden ingezet.

Het aantal aanvragen voor bijstandsuitkering is sinds de invoering van het Work First programma met 30% gedaald. De gemeente heeft onderzocht wat er met deze personen is gebeurd. Wethouder Adri de Roon vertelde dinsdag 3 oktober: ‘Hoewel het natuurlijk fijn is te zien dat minder mensen gebruik maken van gemeentelijke middelen, wilden we wel weten hoe deze personen in hun levensonderhoud konden voorzien.’

Resultaat van dit onderzoek was, dat van de veertig personen een aantal zelfstandig een baan gevonden had. Ook zijn enkele aanvragers van de bijstandsuitkering alsnog gaan studeren. Het onderzoek wees niet uit of en hoeveel mensen als alternatief 'zwart' zijn gaan bijklussen.