Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2007

Bloemenkiosk Gewoon Tanja Blom mag op Vierkant blijven


Lisse – Bloemenkiosk Gewoon Tanja Blom mag blijven staan aan ’t Vierkant, dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State in een beroep dat was aangespannen tegen dit stalletje.
Al jaren staat Blom een à twee dagen per week aan de voorzijde van het makelaarskantoor Wilbrink & Van der Vlugt, tot ongenoegen van de makelaars. Veel gerechtelijke procedures zijn al gestart tegen de gemeente, maar nu Lisse ook door de Raad van State in het gelijk is gesteld, lijkt het einde van de discussie naderbij te komen.

Verantwoordelijk wethouder Guus Mesman (PvdA) verklaart: ‘In de afgelopen weken heeft mevrouw Blom met twee proefopstellingen op verschillende locaties op ’t Vierkant gestaan. Deze locaties hadden niet het gewenste effect. We doen nog een laatste bemiddelingspoging tussen mevrouw Blom en het makelaarskantoor. Als we er niet in slagen een overeenkomst te realiseren, dan overwegen we om een standplaatsvergunning voor mevrouw Blom af te geven die vijf jaar geldig is.’ Zo’n vergunning zou de discussie over het bloemenstalletje een half decennium stilleggen.