Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2007

Wethouder Brekelmans zet in op meetinstrumenten

Lisse – Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakt zich sterk voor het plaatsen van geluidsmeetinstrumenten binnen de gemeente.
Onder het motto ‘Meten is Weten’ wordt een onderzoek opgestart naar het plaatsen van meetinstrumenten in alle bij het Cros aangesloten gemeenten. Dit onderzoek zal de noodzaak van de instrumenten moeten uitwijzen, wat de totale kosten zijn, wat er precies gemeten wordt, hoe de resultaten verwerkt worden en waar de meetpalen moeten komen.

Brekelmans: ‘Als het aan mij ligt gebeurt dit onderzoek zo snel mogelijk, maar we hebben besloten als Cros collectief een tekstvoorstel op te stellen, dat als basis dient voor eventuele voorstellen per gemeente. Ik ga er van uit dat dit binnen twee tot drie maanden wel moet lukken. Alle colleges en raden uit het Cros kunnen dan zelf beslissen of zij ook meedoen (voor zover ze al niet voorzien zijn van meetinstrumenten).’