Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 maart 2007

Besluit tot terugvordering deel subsidiegeld Hollandsche Kracht

Lisse – De productie van het theaterstuk Hollandse Kracht kreeg in 2005 en 2006 een subsidie toegekend van in totaal 14.000 euro. De gemeente vordert nu 4.105,89 euro terug van de aanvraagster omdat zij niet voldoende duidelijk heeft gemaakt dat alle kosten ook daadwerkelijk projectgerelateerde uitgaven zijn.

Wethouder Adri de Roon (D66) wil met nadruk stellen dat hij er niet van uitgaat dat er sprake is van kwade opzet. ‘Ik wil geen beschuldigende woorden uiten. Wel is het zo dat de gemeente altijd controleert of de verantwoording van de uitgaven voor grotere projecten volgens de regels gebeurt en dat hebben we hier ook gedaan.’

Uit onderzoek blijkt, dat naast terechte kosten ook onkosten zijn opgevoerd als etentjes, een autoverzekering, woonhuisverzekering en abonnementskosten van de telefoon. De aanvraagster van de subsidie is inmiddels niet meer woonachtig in Nederland en is enkel per email te bereiken. Wanneer zij niet in beroep gaat tegen het collegebesluit, hopen de bestuurders de ruim 4.000 euro weer spoedig van haar te mogen ontvangen.