Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2008

Wedstrijd voor nieuwe naam pand Magnifiosi

LISSE – Het Jeugd Opbouwwerk Lisse (JOL) schrijft een prijsvraag uit om het jongerencentrum Magnifiosi een andere naam te geven. De nieuwe naam wordt media maart bekendgemaakt, nadat een interne verbouwing is afgerond. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) bekend op dinsdag 15 januari.

Ook informeerde De Roon: ‘Valent RDB huurt een deel van het jongerencentrum aan de Ruishornlaan 21, voor het gebruik van een Tienerruimte en kantoorfaciliteiten. Daarnaast kunnen ook de grote zaal en de bar verhuurd worden aan gegadigden.’

Over de naamsverandering: ‘Eind vorig jaar gaven meerdere politieke partijen aan dat ze een naamsverandering van de Stichting Open Jongerencentrum Magnifiosi en het gebouw Magnifiosi wenselijk zouden vinden. Echter, de Stichting zelf is niet voornemens om haar naam te veranderen. Wat betreft het gebouw zelf, is het een ander verhaal: onder leiding van de JOL wordt een prijsvraag uitgeschreven om een nieuwe naam te geven aan het jongerencentrum. In de stuurgroep Magnifiosi, hebben twee nieuwe bestuursleden zitting genomen: de nieuwe voorzitter is Matthijs van Dijk en Tim Ravestijn is de nieuwe secretaris. Renzo Brands blijft bestuurslid. Deze stuurgroep gaat over de nieuwe naam besluiten. Een kwart eeuw geleden is de naam Magnifiosi ook ontstaan door een prijsvraag. De naam Magnifiosi werd bedacht uit een combinatie van twee inzendingen: “Magnificent” en “Maffiosi”.

De bekendmaking van de nieuwe naam volgt in maart, nadat de interne verbouwing is afgerond. Voorstellen moeten voor vrijdag 22 februari verzonden zijn naar:
naam@jeugdlisse.nl.