Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2008

Frans Prins wethouder in Vlissingen

LISSE / VLISSINGEN – Oud-wethouder Frans Prins (PvdA) heeft een nieuwe functie gekregen: sinds donderdag 31 januari is hij wethouder in de gemeente Vlissingen. Het college aldaar was gevallen en nieuwe gezichten moesten voor enkele oude collegeleden in de plaats komen. Prins werkt voortaan samen met zijn collega’s Piet Polderman, Jacques Suurmond en Rob van Dooren.

De benoeming zelf ging niet zonder slag of stoot, want Lisser Willem van Rheenen kaartte daags voor de aanstelling bij de Provinciaal Zeeuwse Courant aan, dat hij niet enthousiast was over het optreden van de wethouder in Lisse en ‘dat hij een rechtszaak tegen Prins zal aanspannen met een schadeclaim die in de miljoenen loopt.’ De PZC wijdde hier een artikel aan.

Uiteindelijk stemde een kleine meerderheid van de Vlissinger gemeenteraad in met het aanstellen van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.