Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2008

Nieuwe graven op Duinhof

LISSE – ‘De begraafplaats Duinhof wordt uitgebreid met 158 graven en drie mausoleums. Hiervoor is een weilandgebied aangekocht tussen het Keukenhofbos en de Spekkelaan, aan de kant van manege Puntenburg’. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) namens het college van burgemeester en wethouders bekend op dinsdag 22 juli.

Het totaal aantal graven bestaat uit 112 graven die uit twee lagen bestaan en 46 keldergraven in de nog te bouwen schanskorfwand en de wand van het beheerdergebouw. Tot nog toe lag het graf van de Graaf van Lijnden aan de rand van Duinhof, maar door de uitbreiding komt het nu in het midden van de begraafplaats te liggen. Er vindt echter een grondruil plaats tussen de stichting Kasteel Keukenhof en de Hervormde gemeente Lisse, zodat dit graf op eigen grond bereikbaar is.
De uitbreiding betreft algemene graven en de gemeente voldoet hiermee aan haar zorgplicht om voldoende graven te realiseren, zoals beschreven staat in de Wet Lijkbeschouwing. In de uitbreiding van de begraafplaats is een diversiteit aan begraafmogelijkheden: zo zijn er gedeelten waar kan worden ‘begraven in het bos’, ‘begraven op het veld’ en ‘begraven in keldergraven van de schanskorfwand of bij het beheerdergebouw’. Tevens komen er drie mausoleums. Er komt dus een beheerdergebouw met materieel- en materiaalopslag langs de Spekkelaan te liggen. Vanaf de Spekkelaan is dit gebouw bereikbaar via een binnenplaats. De totale kosten bedragen 723.000 euro en eind 2008 wordt gestart met de realisatie.