Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2009

Lieveheersbeestje wordt symbool van Moed

NOORDWIJK – De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) maakt gebruik van de slogan "Moed". De oprichter van LSTZG, Bart Wisbrun, was al enkele jaren op zoek naar een nieuwe naam die aan zijn stichting gelinkt kon worden: “Ik vind dat je vóór iets moet zijn en niet tégen iets.”

Wisbrun: “Sinds de oprichting heeft de stichting met uiteenlopende initiatieven mede geïnvesteerd om pestgedrag, agressie en geweld meer bespreekbaar te maken en tegen te gaan. De LSTZG staat synoniem voor Moed. Moed is nodig om je eigen leefomgeving te verbeteren. Voor de komende jaren gaan wij het lieveheersbeestje verstevigen en verankeren in onze samenleving. Moed wordt als woord gekoppeld aan het lieveheersbeestje en aan de huidig doelstellingen en activiteiten van de LSTZG.”

Hij besluit: “Moed stimuleert en ondersteunt initiatieven voor verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving en streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld.” De nieuwe website www.moed.nl is al in de lucht en naar verwachting vanaf half oktober volledig operationeel.