Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2009

Hangjeugd bedreigt vrijheid van meningsuiting

VOORHOUT – Willen de echte “helden” naar voren treden? Nee, niet de jongens en/of meisjes die drenkelingen redden, maar hangjeugd die het in hun hoofd hebben gehaald om zich te vergrijpen aan auto-inbraak, diefstal en vernielingen. Dit deden zij juist bij de persoon die vorige week in Nieuwsblad Teylingen zich namens een groep van meer dan dertig omwonenden bezwaarde over de overlast van deze hangjeugd.

Door Joep Derksen

Het artikel verscheen op woensdag 11 november en in de daaropvolgende nacht werd de auto opengebroken. De onverlaten stalen de Tomtom, sportschoenen en sportkleding en enkele cd’s. Tevens zijn de stoelen veranderd naar ligstand – dank voor de vingerafdrukken, overigens -, is het dashboard besmeurd met een vettige substantie, stonk het naar benzine en is er modder in de auto gegooid.

“Ik weiger te geloven dat het artikel en de inbraak gerelateerd zijn. Ik houd mezelf voor dat het toeval is. Maar ik laat me niet intimideren”, laat de gedupeerde klokkenluider manmoedig weten. De wijze waarop de vernielers/inbrekers/dieven hebben gehandeld, wijst echter heel erg in de richting van een wraakactie. Hiermee raken ze de vrijheid van meningsuiting recht in het hart en deze reljeugd moet zich eens heel goed achter de oren krabben. Heb het lef om naar voren te stappen, je verontschuldigingen aan te bieden en de schade te betalen, voordat de politie bij je op de deur staat.

Intimidatie

Aan de gemeente is gevraagd welke actie zij onderneemt aangaande de overlastveroorzakende hangjongeren. Het wordt namelijk hoog tijd dat de schandalige praktijken van intimidatie, vervuiling en vernieling met wortel en al uitgeroeid wordt. Een woordvoerder reageert: “We hebben met de wijkagent, de heer Theil, contact gehad. Het slachtoffer heeft hem gebeld en hij heeft geadviseerd om aangifte te doen. Als er aangifte wordt gedaan, wordt er altijd een onderzoek gestart. Zolang er geen onderzoek is geweest, is het voorbarig aan te nemen dat er verband bestaat tussen de hangjongeren en de auto-inbraak. Wij vinden het overigens heel vervelend voor dit slachtoffer dat in haar auto is ingebroken.”

Is de politie wezen kijken; welke prioriteit geeft de politie aan deze inbraak? Jaap de Kok, Teamleiding politie Oegstgeest/Teylingen, laat weten: Met het slachtoffer was een afspraak gemaakt voor het opnemen van de aangifte. Zij heeft echter via internet aangifte gedaan, waardoor we ook de auto dus niet hebben kunnen zien. Daardoor wisten we tevens niet van de substantie in de auto. Uiteraard doen we altijd onderzoek naar strafbare feiten. Zeker als daar opsporingsindicaties zijn, zoals getuigenverslagen en achtergelaten sporen.”

Grof geweld

De Kok vervolgt: “Het is moeilijk aan te geven of er een link is met het interview over de hangjongeren of dat de inbraak in de auto berust op toeval. Een auto-inbraak gebeurt soms met grof geweld, een ingeslagen ruit of door het forceren van het slot. Maar inderdaad gebeurt het niet vaak dat de auto op deze manier wordt aangetroffen, met de modder op de grond en de vettige substantie op het dashboard gesmeerd.”
Er wordt actie ondernomen tegen de overlastgevende jongeren, laat De Kok weten: “De gemeente en politie pakken dit gezamenlijk op. Er wordt gezocht naar een nieuwe hangplek. De politie treedt verbaliserend op als de jongeren overlast plegen. Overigens moeten mensen gewoon actief melding blijven doen van de overlast, zodat wij ook actie kunnen ondernemen en weten wat er speelt in de omgeving.”

1 Comments:

At 10:50 a.m., Blogger rotinof said...

Wat een incompetent persoon is die wijkagent via de telefoon communiceren,en niet zoals hij op zijn site schrijft dat hij graag met de mensen in zijn wijk komt.
Makkelijk je mening geven achteraf vanuit je buro stoel.
maar uit persoonlijke ervaring weet ik dat je van hem weinig kan verwachten hij kiest partij voor het grote geld.
Jammer dat die pet hem OOK past trek hem over je oren en ga je schamen of geef hem aan een echte vent

 

Een reactie posten

<< Home