Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 november 2009

Meerdere stroomstoringen in Voorhout

VOORHOUT – De donkere dagen werden vrijdagochtend 13 november wel heel erg duister. Een groot deel van de inwoners van het Bokkendorp werd bij het ontwaken geconfronteerd met een niet werkende stroomverbinding. De stroomuitval duurde bij de circa 1.000 woningen van 05:59 uur tot 10:41 uur. De dag ervoor was er ook al een ontbreken van elektriciteit bij de huizen in de Essenrode. Deze stroomstoring duurde maar liefst meer dan acht uur. Ook in de nacht van 4 op 5 november was er een stroomstoring van 00:26 uur tot 03:51 uur. In dit geval werden maximaal 10.000 huizen getroffen, al zullen hier in verband met het nachtelijke tijdstip slechts weinig bewoners dit gebrek aan energiedienstverlening hebben opgemerkt.

Door Joep Derksen

Mark van Ringelenstein, storingscoördinator TSC Netmanagement en persvoorlichter voor Liander Storingen, liet weten: “Wij hebben afgelopen vrijdag een stroomstoring gehad in de omgeving van de Bloemenschans in Voorhout op het 10.000 volt net. In totaal hebben 296 klanten circa 2½ uur zonder stroom gezeten. Dit is met uitzondering van de klanten op de Churchillaan (en de omgeving Wilgenhorst – JD) die langer zonder stroom hebben gezeten.”

Hij vervolgt: “De oorzaak van het uitvallen van de elektra is niet bekend. Zoals wij het noemen gaat het om een “spontane storing”. Ik kan u wel vertellen dat het niet te maken heeft met achterstallig onderhoud. Wij als netwerkbedrijf zijn altijd druk bezig om de energienetten op orde te houden. Voor ons is het belangrijk dat wij bij dit soort stroomstoringen via een omleiding de klanten z.s.m. van spanning voorzien. Pas achteraf wordt gekeken naar wat de oorzaak geweest kan zijn.”

Een gemeentelijk woordvoerder liet weten over de stroomuitval: “Bij stroomstoringen kunnen inwoners en bedrijven contact opnemen met de leverancier van de stroom en daar een melding doorgeven. De gemeente heeft vrijdag een aantal telefoontjes van inwoners ontvangen met vragen over de stroomstoring. Wij verwijzen dan door naar Liander en geven zo nodig het telefoonnummer van Liander. Als een stroomstoring langer aanhoudt, kan een soort crisissituatie ontstaan. In zo'n geval bekijkt de gemeente samen met de leverancier van de stroom en eventueel met politie welke acties we moeten ondernemen en hoe we de inwoners kunnen informeren en ondersteunen.”