Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 januari 2010

Gratis vuilnisbakken

TEYLINGEN – De inwoners werden woensdag 13 januari en donderdag 14 januari overspoeld met duizenden gratis vuilnisbakken. Waar de inwoners van Warmond en Sassenheim compleet nieuwe containers kregen voor hun oude exemplaren, moesten de inwoners van Voorhout wennen aan twee afvalbakken in plaats van één duobak. Wethouder Leo van der Zon nam dinsdag 12 januari de eerste twee vuilnisbakken ‘nieuwe stijl’ in ontvangst.

Door Joep Derksen

In totaal reden vijf bestelwagens af en aan om de ene na de andere groene en grijze containers bij de huizen af te leveren. De oude duobakken worden in de week van 25 tot 29 januari voor het laatst geleegd en vervolgens weggehaald. Mensen die hun oude duobak willen houden, al dan niet vanwege nostalgische redenen, kunnen dit aangeven door op de bak een sticker te plakken, die door de gemeente per post is verstuurd. Vanaf 1 februari wordt ook in Voorhout gewerkt met de nieuwe containers.
In Sassenheim en Warmond worden de nieuwe containers tussen 1 en 12 februari uitgedeeld, waarna de oude containers voor het laatst worden geleegd en weggehaald tussen 15 en 26 februari. In deze dorpen wordt vanaf 1 maart 2010 met de nieuwe containers gewerkt. Voor alle dorpen geldt: het gft-afval (groente, fruit en tuinafval) wordt in de oneven weken opgehaald en het restafval (alle andere troep) wordt in de even weken meegenomen.