Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2010

Ouders zijn onmisbaar voor Beekbrug

LISSE – ‘Deze vrijwilligersprijs gaat naar een groep ouders die op een kleinere school onmisbaar is.’ Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsborrel ontving de oudervereniging van de basisschool Beekbrug maandag 4 januari de vrijwilligersprijs voor groepen. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) zette de ouders letterlijk in de bloemetjes.
Brekelmans: ‘Het belang van de kinderen verlangt veel van het onderwijzend personeel. Op kleine scholen leidt dat tot verschraling van activiteiten. Al jaren zet deze oudervereniging, momenteel bestaande uit 13 personen, zet zich enthousiast in voor de kinderen. Op deze manier nemen zij onderwijzend personeel veel werk uit handen. Zij organiseren en begeleiden bijvoorbeeld de disco, de fancyfair, de fietstocht en de verkeersactiviteiten.’ De wethouder overhandigde de prijs aan Chris van der Geest, voorzitter van de oudervereniging, waarna de ouders spontaan een ‘farce majeur-lied’ begonnen te zingen.