Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 augustus 2010

Volop feestelijke activiteiten op Kasteel Keukenhof

LISSE – Kasteel Keukenhof bruist van de activiteiten in de komende maanden. Bezoekers kunnen genieten van een brede variatie aan vertiersmogelijkheden, zoals een kunstexpositie, Castlefest en een Halloweenevenement. Ook is er op en rond het Kasteel veel te beleven in het Monumentenweekend van 11 en 12 september. ‘Het thema van Monumentenweekend ‘De smaak van de 19de eeuw’ past perfect bij ons, zo laat beheerder Herman Hollander weten.

‘Met de industrialisatie begon in feite de tweede Gouden Eeuw’, informeert Hollander. ‘We hadden wetenschappers van naam, hoogstaande architecten en schrijvers. Het kasteel is in 1860 verfraaid van landhuis naar de huidige staat, met de torens en het Koetshuis erbij. De aftrap van het Monumentenweekend vindt op zaterdag 11 september om 09:30 uur plaats in de Frederikshof, waar de Kasteelheren, het zangkoor van het landgoed, twee keer optreden. Dit is geen zeemanskoor, maar vijftig mannen die allerlei vaderlandslievende van tien tot veertig jaar geleden, maar ook Russische, Italiaanse en Spaanse liedjes zingen.’ Mensen kunnen vrij op de buitenplaats van het landgoed rondlopen en dat maakt het tot een unieke ervaring: genieten van de rustgevende natuur en prachtig aangelegde kasteeltuinen.

Tot en met 30 oktober heeft Kasteel Keukenhof een kunstexpositie: ‘Van bij de buren; kunst uit België’. Drie privé-verzamelaars uit dat land hebben een deel van hun collectie uitgeleend, waardoor hedendaagse, toekomstgerichte kunst te bewonderen is in het monumentale Kasteel.

Hollander: ‘Vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus vindt het Castlefest plaats; een fantasyevenement waar alle bezoekers ook de acteurs zijn. Iedereen komt zoals die graag wil zijn; verkleed en als een bonte verzameling van mensen. Op drie muziekpodia wordt onder meer Keltische rock gespeeld. Dit evenement lijkt een beetje landgoedvreemd, maar past perfect in de tijd dat Keukenhof een buitenplaats was en verkleedpartijtjes heel populair waren.’
Voor het eerst vindt op Keukenhof een groot Halloweenfeest plaats op zaterdag 30 en zondag 31 oktober. Hollander: ‘Dit wordt een feest voor jonge gezinnen en jonge volwassenen. Mensen kunnen door het bos lopen, er is een spookhuis met lampionnen en pompoenen. Voor de jonge volwassenen is er op zaterdagavond speciaal op deze doelgroep gerichte muziek.’