Akkoord
Het ziet er toch naar uit dat er een regering komt van VVD, PVV en CDA. Wie had dat durven denken op het moment dat Geert Wilders uit de VVD stapte, omdat hij zich niet wilde laten ringeloren door Mark Rutte. Wilders stond er indertijd op om zijn ideeen over onder meer de islam te kunnen ventileren en kreeg van Rutte hiervoor niet de ruimte. Met dank aan de verkiezingen zijn deze twee, samen met het CDA, tot elkaar veroordeeld.
Hebt u, waarde bloglezer, trouwens ook zo smakelijk moeten lachen om de krokodillentranen van de aankomende oppositiepartijen? Job Cohen, Alexander Pechtold en Femke Halsema die huilden dat het niet eerlijk was dat Verhagen, Wilders en Rutte zomaar samen met elkaar mochten praten?! In eerste instantie gokten Cohen c.s. erop dat deze besprekingen tot niets zouden leiden, zodat de linkse partijen vervolgens in de onderhandelingen met Rutte en/of Verhagen een sterkere positie zouden hebben. Die gok bleek voor de linkse partijen verkeerd uit te pakken. Het wolfengehuil en de beschuldigingen tegenover informateur Ruud Lubbers waren dus de afgelopen week volledig misplaatst.
Dan de regeerconstructie waarover de drie partijen tot overeenstemming moeten komen. In dit geval gaat alle eer naar de Telegraaf, want deze krant zinspeelde zo enkele dagen na de verkiezingen al op de mogelijkheid dat een regering van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV gerealiseerd zou kunnen worden, als de onderhandelingen voor Paars Plus tot niets zouden leiden. Dat (b)lijkt nu dus het geval te zijn.
Laten we wel zijn, nadat het kabinet CDA-PvdA-ChristenUnie werd geinstalleerd, werden de kiezers verrast met 18 belastingverhogingen danwel nieuwe belastingen. Hierna werd door die regering vrijwel geen enkel besluit meer genomen, behalve dan de invoering van het rookverbod. Ik vind dat de regering VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV een eerlijke kans verdient. Laat deze partijen maar waarmaken dat ze inderdaad de hypotheekrenteaftrek ongemoeid laten, dat er geen vorm van rekeningrijden wordt ingevoerd en dat niet de belastingen verhoogd moeten worden, zodat de subsidies aan dubieuze projectjes door kunnen blijven gaan.
De afgelopen week zijn onder meer overleden:
Dick Sleeman (69): Nederlands jazz-trombonist
Wallace Souza (51): Braziliaans tv-presentator en crimineel
George P. Lee (66): Amerikaans Indiaan
Sabine Mugabe (75): Zimbabwaans politica en zus van Robert Mugabe
Michele Causse (74): Frans schrijfster en vertaalster
Tom Mankiewicz (68): Amerikaans scenarioschrijver
Mitch Miller (99): Amerikaans orkestleider en tv-presentator
Clyde de Jezus (37): Nederlands crimineel
Bobby Hebb (72): Amerikaans zanger
Het woord van de week: Gedoogakkoord.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home