Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 oktober 2011

Verkeerslichtproblemen blijven bestaan

LISSE – De verkeersproblematieken door de verkeerd afgestelde stoplichten op de brug richting Lisserbroek blijven nog heel lang voortduren. Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 13 oktober bleek dat de gemeente Haarlemmermeer, die de stoplichten onder haar beheer heeft, de huidige situatie wel prima vindt.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) kaartte de problematiek aan bij wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse). De wethouder liet weten dat er nog altijd geen gesprek heeft plaatsgevonden waar zowel de dorpsraad van Lisserbroek als het bestuur van de Haarlemmermeer bij aanwezig waren. ‘We blijven dat echter wel proberen’, stelde Van Zelst enthousiast.

Hij vervolgde: ‘Afgelopen week hebben we het jaarlijks overleg gehad met de gemeenten Haarlemmermeer, Hillegom en Teylingen. Daar hebben we niet alleen gesproken over ontwikkelingen als de Westflank, maar ook heb ik gesproken over de openingstijden van de Lisserbrug.’ Over het beter afstellen van de stoplichten liet Van Zelst het standpunt van Haarlemmermeer weten: ‘Zij vinden die stoplichtafstelling nu wel optimaal.’ De wethouder is toegezegd dat hij het in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer opgestelde ‘Deltaplan Bereikbaarheid’ mag inzien. Van Zelst: ‘De provincie gaat over het openen en sluiten van de bruggen en zal kijken dat in de spitstijden de bruggen niet zo frequent open gaan voor de pleziervaart. De bruggen blijven in de spitstijd wel open voor de beroepsvaart.’