Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2012

HKV heeft historisch onderdak

VOORHOUT – Een vereniging met 800 leden, maar zonder eigen onderkomen; het is bijna niet voorstelbaar. Toch is dat precies de situatie waar de Historische Kring Voorhout (HKV) al jaren mee te maken had; tot dinsdag 10 april. Die dag opende burgemeester Sander Schelberg officieel het ‘Historisch Centrum’ in de serviceflat Park Overbosch. Samen met HKV-voorzitter Frans van der Geer en Ruud Neuteboom onthulde hij het historische Hanzevaandel van de oude in 1919 opgerichte winkeliersvereniging De Hanze.

De oude serviceflat staat al jaren op de nominatie om gerenoveerd te worden, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Woonstichting Vooruitgang bleek graag bereid om van de nood een deugd te maken en de HKV onderdak te verlenen in de oude directricewoning, zolang deze situatie blijft voortbestaan. Van der Geer liet weten heel dankbaar te zijn met deze geste. ‘Alle in de loop der jaren ontvangen en verzamelde materialen en boeken komen nu op één locatie. De HKV beschikt daarmee over een depot voor opslag van materialen, een ingerichte ‘stijl’kamer en een ontvangst-, studie- en tentoonstellingsruimte. Er zullen op termijn ook Inloopochtenden en –avonden worden gehouden.’ Hij verwacht dat het ledenaantal van de HKV zal groeien tot wellicht meer dan 1.000 leden.

Ook de burgemeester was vol lof: ‘De HKV is voor alle inwoners belangrijk, want wie het oude niet eert, is de toekomst niet weerd. Het is heel leuk om informatie te krijgen over de families, huizen en de roddels. Mensen die geïnteresseerd zijn in hun eigen dorp, kunnen nu bij de HKV langs komen.’ Desgevraagd laat de Woonstichting Vooruitgang weten dat de HKV niet voor 2014 hoeft te vertrekken uit de serviceflat. Ook andere instellingen met een maatschappelijke betekenis kunnen informeren naar mogelijkheden voor een tijdelijk onderdak.