Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2012

Wasbeek als nieuw


SASSENHEIM – Zwembad De Wasbeek heeft een grondige renovatie ondergaan. De horeca en receptie zijn aangepast aan de moderne eisen en het risico van vallende plafondonderdelen behoort tot het verleden. Algemeen manager Hans van der Linden verstrekt desgevraagd meer informatie.

Het zwembadgebouw stamt al uit 1992. Het personeel werkte al jaren niet meer volgens de geldende arbonormen, of zoals Van der Linden het zegt: ‘De receptie was niet meer arbobestendig’. De oude receptiebalie is daarom volledig nieuw opgebouwd. Ook is er in de centrale hal een verblijfhoekje voor kleine kinderen en staat er een nieuwe bar in het horecagedeelte. De plantenbak is vervangen voor een zitbank. Enkele van die planten hebben nog een goed onderkomen gevonden bij mensen die ze mee naar huis genomen hebben. De rest belandde in de vuilnisbak.

Tijdens de werkzaamheden is het zwembad twee weken dicht geweest. Ook het verlaagde plafond boven het recreatiebad en het wedstrijdbad moest worden aangepakt. Van der Linden: ‘Alle roestvrijstalen snelhangers hebben we vervangen voor materiaal wat goed tegen zwembadcorrosie kan. We hebben nu sinds 2004 al drie keer onderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van corrosie. Het plafond was een twijfelpunt en daarom hebben we de snelhangers vervangen. De plafondplaten zijn hetzelfde gebleven, maar er zijn nieuwe haakjes in gegaan. Dat was een arbeidsintensieve klus en we zijn er twee nachten mee bezig geweest.’

Ook is er gekleurde led-verlichting gekomen. ‘Als zwembad moet je blijven innoveren, want de bezoekers kijken of er wat veranderd is.’ Door de aanpassingen gaan de prijzen niet omhoog volgens de algemeen manager: ‘We hebben hier netjes voor gespaard.’ Hoeveel de kosten waren, wil hij niet zeggen: ‘Dat is niet relevant’.

In januari was een kindje bijna verdronken; is de veiligheid van het zwembad ook omhoog gegaan? ‘De Provincie Zuid Holland heeft dat geval onderzocht en er was geen sprake van nalatigheid van het zwembad. We hebben een veiligheidsplan en een toezichtplan: ieder personeelslid weet waar die moet zijn.’ Het zwembad hoopt over een aantal jaren een nieuwe glijbaan te hebben. ‘Dat wordt langere termijnwerk, want zo’n ding is duur.’