Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Verkeerssnelheden omlaag

KAAG EN BRAASSEM – In de toekomst moeten we allemaal langzamer gaan rijden op de doorgaande wegen. Dat is het gevolg als de politiek instemt met het ‘Categoriseringsplan Wegennet Kaag en Braassem 2013’. Wethouder Floris Schoonderwoerd verstrekte donderdag 7 februari meer informatie en op woensdag 20 februari kunnen de inwoners desgewenst zelf vragen stellen.

Tot nu toe is het zo, dat binnen de bebouwde kom het gemotoriseerde verkeer 50 kilometer per uur mag rijden en daarbuiten gaat de snelheid omhoog naar 80 kilometer per uur. Maar met het ‘Duurzaam Veilig’ principe wordt de snelheid binnen de bebouwde kom verlaagd naar 30 kilometer per uur. Op de wegen die de dorpen onderling verbinden mag dan nog maar 60 kilometer per uur gereden worden en alleen op de provinciale wegen blijft de maximumsnelheid 80 kilometer. .

Schoonderwoerd: ‘Met de gemeenteraad organiseren we hier een informatieavond. Op een kaart tonen we wat de veranderingen zijn in met name de kernen en de hele weg vanaf Oud Ade richting Leiderdorp.’ De snelheidswijzigingen worden niet van vandaag op morgen doorgevoerd; pas als een weg aan de beurt is om opgeknapt te worden. Schoonderwoerd: ‘Alleen een bord neerzetten zal niet werken; de weg moet ook ingericht worden alsof het een 30-km of 60-km weg is. Pas dan gaat de politie handhaven. De informatieavond voor inwoners vindt woensdag 20 februari plaats vanaf 20:00 uur in het gemeentehuis in Roelofarendsveen.