Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Art in the Fields

LISSE – De kunstenaars Wout Ruigrok en Iet Langeveld gaan het project ‘Art in the Fields’ opzetten. Ze maken een tiental panelen van circa 2,5 meter hoogte en plaatsen die in de paden van het bloembollenland ‘De Wolf’. Zo kunnen de toeristen op hun weg naar de Keukenhof genieten van een combinatie van kunst en bloembollen. Maandag 11 februari werd dit idee tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken warm ontvangen. De kunstenaars ontvangen een subsidie van 1.000 euro voor dit idee.

De panelen worden gemaakt van watervast hout en met metalen pinnen gaat het geheel de grond in; zo blijven de werken staan bij een wat sterke wind. Langeveld: ‘De kunstwerken komen in de scheerhoeken te staan: stukjes onbeplante bollengrond op de hoek van een veld. De eigenaar, pachter en kweker van het land van de Wolf hebben toestemming gegeven. Als er op het land gespoten moet worden, halen we de kunstwerken tijdelijk weg en plaatsen we ze daarna weer terug.’ De kunstwerken worden geplaatst van half maart tot het einde van de Keukenhoftijd.

De kunstwerken komen op een afstand van circa tien meter uit elkaar te staan langs de Stationsweg en achter het hek. Als het een succes wordt, dan willen de kunstenaars volgend jaar hetzelfde evenement weer opzetten, maar dan grootser aangepakt. Dan worden meer kunstenaars uitgenodigd, zodat een bredere variatie aan werken bewonderd kan worden.

Even dreigden de kunstenaars nog 610 euro te moeten betalen voor het uitvoeren van hun idee. Immers, kunstwerken die langer dan enkele weken geplaatst worden, vallen onder het predicaat ‘bouwwerk’ en dan moet er een vergunning worden aangevraagd. Maar op verzoek van de wethouder wordt intensief gekeken hoe deze uitdaging opgelost kan worden.