Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Dichttegels door dorp

LISSE – Voor het maken van een Bollenpoëzieroute gaat de gemeente speciale dichttegels aanleggen in de grond. Die tegels komen te liggen tussen het centrum en de Stationsweg. Wethouder Adri de Roon (D66) verstrekte maandag 11 februari tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken meer informatie.

Op de tegels komen fragmenten van gedichten van internationaal bekende dichters. De teksten zijn dus niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits of Spaans. De Roon over deze dichttegels: ‘We gaan voor heel officiële poëzie en gebruiken bijvoorbeeld niet het materiaal van onze dorpsdichter.’ Wanneer de dichttegels geplaatst worden, is nog niet bekend.