Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Subsidie voor Maestro

LISSE – Het Symfonieorkest Bloembollenstreek krijgt 500 euro voor hun activiteit ‘Maestro’, waar jonge kinderen hun dirigeertalenten kunnen tonen. De leden van de commissie Culturele Zaken kenden dit bedrag maandag 11 februari toe, al moest nog wel even een oplossing gevonden worden om te voldoen aan de subsidieregels.

Commissiesecretaris Carla Kappelhof wees de leden er namelijk op dat een evenement alleen subsidie mag krijgen als er een vernieuwende factor in zit. ‘Vorig jaar hebben ze dit ook gedaan. Wat is het vernieuwende karakter dit jaar?’ Wethouder Adri de Roon (D66) grapte hierop: ‘Vorig jaar vroegen ze 1.000 euro subsidie aan en dit jaar 500 euro.’

Het werd een korte discussie over en weer, maar uiteindelijk werd het ei van Columbus ontdekt. De commissieleden besloten, dat het vernieuwende aan het evenement zal zijn, dat er meer publiciteit over ‘Maestro’ moet plaatsvinden via de sociale media.