Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Motie VVD weggehoond

LISSE – Een motie van de coalitiepartij VVD tegen het invoeren van het vrachtwagenparkeren werd donderdag 12 september weggehoond door de overige politieke partijen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering kreeg gemeenteraadslid Valentina Tsjebanova (VVD) geen enkele steun. Zelf noemde zij de collegeplannen voor het vrachtwagenparkeren ‘alweer een slordig en visieloos voorstel’.
Het raadslid vond dat de bedrijven zelf moeten zorgen dat vrachtwagens geparkeerd kunnen worden en hekelde het plan om 160.000 euro uit te geven voor het realiseren van circa negen vrachtwagenparkeerplekken. ‘Het college moet eerst inzicht krijgen in de omvang van het probleem en dan pas naar oplossingen zoeken.’ Wat haar partij betreft kunnen de vrachtwagenchauffeurs ook wel parkeren langs de Zilkerduin in Noordwijkerhout.
Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) wees erop, dat de chauffeurs die hun vrachtwagens in Lisse parkeren vaak werkzaam zijn bij een bedrijf dat ver buiten de gemeentegrenzen staat. Gemeenteraadslid André Bostelaar (CDA) vroeg zich af waarom de VVD wel 160.000 euro wil besparen op het vrachtwagenparkeren, maar tegelijkertijd 4 miljoen euro wil uitgeven aan parkeergelegenheden voor het winkelend publiek.
PvdA-fractievoorzitter Dolf Kistemaker liet weten: ‘We gaan deze rommelige motie niet steunen. We constateren al jaren dat er oplossingen moeten komen en dat gaat geld kosten.’ Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) pleitte ervoor om de wethouder zijn werk te laten doen: ‘Stoor die broedende kip niet en laat hem zijn onderzoek afmaken.’
Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet weten: ‘Er zijn heel wat onderzoeken gedaan en we hebben heel wat werk verzet, maar het heeft nog niet tot een oplossing geleid. Voor het einde van dit jaar komen we met een aantal mogelijke oplossingen voor het vrachtwagenparkeren. Hieronder valt ook de optie ‘niets doen’. Maar er komt geen vrachtwagenparkeren op de Van Slogterenweg; dat is definitief een onbegaanbare weg.’