Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

‘Kleine aardverschuiving in de politiek’

HILLEGOM – Gemeenteraadslid Co Jansen is woensdag 18 december gekozen tot lijsttrekker van Bloeiend Hillegom. Op de tweede plaats van die lijst staat de huidige fractievoorzitter Heemskerk – Rekké en de top drie wordt completeerd door voormalig VVD-fractievoorzitter Aart van Heusden.
Jansen laat weten blij te zijn met de eer die de leden van Bloeiend Hillegom hem gegeven hebben. De komende vier jaar zet zijn partij zich onder meer in voor het realiseren van woningbouw voor ouderen in de Bloemvaart en het vernieuwen van het het laatste deel van de N208. Bloeiend Hillegom wil dan, dat het wegdek en het fietspad wel vernieuwd worden, maar er moet geen geld meer worden uitgeegeven aan ‘nieuw inrichting’.
Jansen is blij met de komst van Van Heusden: ‘Dit is een kleine aardverschuiving in de politiek. De afgelopen vier jaar kwamen veel van zijn ideën goed bij ons over. Hij is een goede en ervaren kandidaat. Omdat er veel ervaren leden uit de gemeenteraad stappen, is het goed voor het hele dorp dat er ook ervaren mensen in de raad blijve. Van Heusden is een welkome aanvulling.’
Maar als lijsttrekker heeft Jansen ook de ambitie om fractievoorzitter te worden voor Bloeiend Hillegom. Zal er geen concurrentiestrijd plaatsvinden tussen hem en Van Heusden? ‘Ik wil niet vooruitlopen op die zaken. Na de verkiezingen gaat de fractie om de tafel zitten en kijken hoe de dobbelstenen liggen. De huidige fractievoorzitter Heemskerk staat op twee en we hebben dus drie potentiële fractievoorzitters.’ Over de verkiezingsuitslag blikt hij vooruit: ‘Het zou mooi zijn als we nog konden groeien en het vertrouwen krijgen van de kiezers, maar consolideren zou ook mooi zijn. Ik acht niet uitgesloten dat VVD-leden op Van Heusden gaan stemmen. Er heeft daar in het bestuur oud sentiment gespeeld en wellicht denken de kiezers daar anders over.’