Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Sandra van Iperen wint verhalenwedstrijd Dever

 
LISSE – Onder de jongste generaties bevinden zich heel wat begenadigde schrijvertjes. Deze conclusie kan getrokken worden, na afloop van de prijsuitreiking voor de Verhalenwedstrijd van de stichting Vrienden van Dever. Nadat elf jongeren een les hadden gekregen van auteur Sanne de Bakker, schreven ze hun eigen verhaal. Drie van deze verhalen worden vereeuwigd in het Dever Bulletin, dat later dit jaar wordt uitgebracht. Grote winnares was Sandra van Iperen; zij won de eerste prijs: naast de eeuwige roem ook een oorkonde en een boekenbon van vijftig euro.
Op de tweede en derde plaats preikten de namen van Lisanne de Winter en Jayme Hebinck, maar ook de overige auteurs-in-de-dop kregen veel lof van De Bakker. Een speciale vermelding kreeg Elisa, die een verhaal van maar liefst 39 bladzijden had geschreven. ‘Hoe jij de verliefdheidsgevoelens kunt omschrijven en hoe het jou lukt om aan het eind alle verhaallijnen weer samen te brengen, vind ik heel knap!’, aldus De Bakker. Ook Ernanda, Lisa, Natascha en Nikita werden overladen met complimenten.
Er kan er echter maar één de winnaar zijn en dat was dus Sandra. ‘Jouw verhaal was vanaf het begin heel spannend’, aldus De Bakker. Initiatiefnemer van deze verhalenwedstrijd, Ed Olivier, vulde aan: ‘De doorslag gaf, dat Sandra een goed lopend en spannend verhaal had geschreven, waarin ’t Huys Dever voor kwam. Zij liet het verhaal in Dever lopen, waarbij de hoofdpersoon op zoek gaat naar een schat.’ De winnares zelf was helemaal overdonderd door de eer die haar te beurt viel. ‘Ik had het niet verwacht en dacht dat de verhalen van Lisa en Lisanne veel beter waren. Ik neem deze oorkonde zeker mee naar school!’