Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Fusie Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep

STREEK - Het Diaconesenhuis gaat fuseren met Rijnland Zorggroep. Hieronder vallen het Rijnland Ziekenhuis, locaties Leiderdorp en Alphen, verpleeghuis Leythenrode en het verzorgingstehuis Oudshoorn. De bestuurlijke fusie vindt waarschijnlijk plaats in juni en volgend jaar komt de juridische fusie.
De verkenning tot samenwerking is begonnen in mei 2013 en het wachten is op toestemming van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Yvon van Egmond, communicatieadviseur van het Diaconessenhuis: ‘Door de fusie kan de patiënt in de toekomst blijven rekenen op goede zorg dichtbij huis. Overheid en verzekeraars stellen steeds meer kwaliteits- en volumenormen aan de zorg. Zonder fusie kunnen we niet aan die normen (blijven) voldoen en zal op termijn bepaalde zorg uit de regio verdwijnen. Daarnaast biedt deze fusie ons de mogelijkheid om onze kennis en ervaring te bundelen.’ Ontslagen worden niet uitgesloten, maar zijn niet het uitgangspunt. Nadat de fusie is afgerond, krijgen de zorginstellingen een nieuwe naam. Deze naam wordt later bekend gemaakt.