Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

VVD wil hertelling

KAAG EN BRAASSEM – De VVD vraagt woensdag 26 maart officieel een hertelling aan. Lijsttrekker Yvonne Peters doet dit, nadat kandidaat-gemeenteraadslid Alwin Koek misstanden aan de kaak stelde.
Koek had enkele machtigingen van anderen bij zich en bracht bij het stembureau in het Bonaventuracollege (Roelofarendsveen) enkele stemmen op zichzelf  uit. Maar bij het bekendmaken van de uitslagen, bleek dat er geen enkele stem aan hem was toebedeeld. Dat is niet mogelijk en Koek vermoedt, waar de fout ligt. Er was namelijk ook een andere Koek, die bij de VVD op de lijst staat, alleen luistert dit kandidaat-raadslid naar de voornaam Peter. Zowel Alwin Koek als de VVD willen nu de onderste steen boven om zeker te weten dat de tellingen eerlijk zijn verlopen. De gemeenteraad moet hier in haar laatste vergadering voor de periode 2009 – 20014 in meerderheid haar goedkeuring over geven.