Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Deel oppositie stemt tegen bestuursovereenkomst

LISSE – Kritische vragen over de bestuursovereenkomst ‘Samen voor Lisse’ kwamen dit keer niet alleen van de oppositiepartijen, maar ook van gemeenteraadslid  Ad van Zelst (Nieuw Lisse). Hij vroeg zich af, waarom het nieuwe college nog niet heeft toegezegd om het aantal parkeerplaatsen uit te breiden.
Dit was namelijk een wens van het vorige college (waar Van Zelst deel van uitmaakte) en het nieuwe college had vorige maand al aangekondigd om eerder vastgesteld beleid te respecteren en niet meer te veranderen. Het is vrij uniek dat een lid van een coalitiepartij kritische vragen stelt over een bestuursovereenkomst en fractievoorzitter Kees van der Zwet concludeerde dan ook: ‘Ik hoor hier een duidelijk ander standpunt van een van de leden van de coalitiepartijen.’ Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) dikte het  nog wat aan: ‘De coalitiepartijen zijn coalitie en oppositie met elkaar aan het voeren.’
D66-fractievoorzitter Jeanet van der Laan was het hier niet mee eens: ‘Van Zelst heeft een vraag gesteld. We houden vast aan het beleid, tenzij anders is gesteld in het bestuursakkoord.’ Ook Nieuw Lisse fractievoorzitter Rob Veldhoven liet weten dat er geen onenigheid is. ‘Gemaakte afspraken zijn onderdeel van het geheel.’
Van der Zwet vroeg hierna een hoofdelijke stemming aan om te kijken of Van Zelst in zou stemmen met de bestuursovereenkomst. Deze bestuursovereenkomst werd aangenomen met elf stemmen voor en zeven stemmen tegen. Van Zelst was een van de voorstemmers.