Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Nieuwe commissie

NOORDWIJK – De gemeenteraad besloot woensdag 28 mei tot  het opstellen van een nieuwe ‘Regio- en 3D commissie’.  De politici waren het er unaniem over eens, dat de drie decentralisaties (3D) die vanuit de rijksoverheid op de gemeenten af komen, speciale aandacht nodig hebben.
De gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet werken naar vermogen, de Jeugdzorg en de AWBZ dagbesteding en dagbegeleiding. Met deze nieuwe taken zijn tientallen miljoenen euro’s gemoeid, voor Noordwijk alleen al. Gemeenteraadslid Dirk Klinkenberg (Puur Noordwijk) was blij met de komst van deze commissie. ‘We weten al lang dat de 3D’s vanuit het rijk richting gemeenten komen en dat we er veel aan moeten gaan doen. We moeten kaders stellen en wellicht extra dingen in gemeente Noodrwijk doen. Deze raadscommisse gaat zich met die onderwerpen bezig houden.’ Het aantal mensen dat per politieke partij vertegenwoordigd mag zijn in deze commissie gaat afhangen van de grootte van die partijen.